Løgsuppe med gratineret torsk

En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løgsuppe med gratineret torsk

En nem hovedret, som smager rigtig dejlig hele året rundt. Nyd den i godt selskab og evt. med en kold øl eller vin til.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 5 rødløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 5 zittauerløg i mindre stykker (ca. 375 g)
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Tilsæt løgene og sauter dem i ca. 5 min. - eller til de er klare. Tilsæt bouillon, hvidløg, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

Del imens torsken i 8 stykker og læg dem i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 19 x 26 cm). Drys med salt og peber og fordel osten herpå. Gratiner fisken øverst i ovnen til osten er gylden.

Fordel suppen i varme dybe tallerkener. Læg et stykke fisk i hver tallerken og pynt med purløg. Server straks sammen med det ristede landbrød.

Gratinering

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for torskefilet kan du bruge hvilling.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %
Print