Lukket pizza med kylling og bacon

Pizza på en anderledes og spændende måde.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lukket pizza med kylling og bacon

Pizza på en anderledes og spændende måde.

Antal portioner

Dej

  • 10 g gær (1/5 pakke)
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g pizzamel (ca. 3¾ dl)

Tomatsauce

  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • ½ lille hakket hvidløgsfed
  • ½ dåse hakkede tomater
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ tsk sukker

Fyld

  • 100 g bacon i små stykker
  • 300 g kyllingeinderfileter i mindre stykker
  • 2 tsk sød chilisauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 soltørrede tomater
  • 150 g Karolines Køkken® Pizzaost 24%

Pensling

  • vand

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 275 g grøn salat
  • 100 g sukkerærter

Fremgangsmåde:

Dej

Rør gæren ud i vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min.

Tomatsauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør".

Fyld

Steg baconstykkerne på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Kom tomaterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra. Skær tomaterne i tynde strimler.

Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir. Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå kylling, bacon, tomater og ost. Luk pizzaen så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl med vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen.

Tip

Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 32 %
Print