Majspandekager

Majspandekager smager lækkert og er gode som forret. Glæd dig til at smage panderkagerne med velsmagende fyld af cherrytomater, icebergsalat og spegeskinke!
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Majspandekager

Majspandekager smager lækkert og er gode som forret. Glæd dig til at smage panderkagerne med velsmagende fyld af cherrytomater, icebergsalat og spegeskinke!

Antal portioner

Dressing

Dej

  • 80 g majsmel (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 1½ dl majskerner fra dåse

Fyld

  • 10 cherrytomater i halve
  • 2 dl icebergsalat i strimler
  • 5 skiver spegeskinke i tern

Fremgangsmåde:

Dressing

Hæld tykmælken til afdrypning i et kaffefilter i ca. 2 timer. Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg, basilikum, salt og peber og lad den stå koldt i ca. ½ time. Rør dressingen op og smag den til.

Dej

Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca. 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Ved serveringen

Fordel fyldet på pandekagerne og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne sammen til "halvmåner" og server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Tip

Spegeskinke kan erstattes af andet røget kød.

Tips

Pandekager uden fyld kan fryses.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 9800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 41 %
Print

Produkter i opskriften