Majspandekager
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Majspandekager

Majspandekager smager lækkert og er gode som forret. Glæd dig til at smage panderkagerne med velsmagende fyld af cherrytomater, icebergsalat og spegeskinke!

Antal portioner

Dressing

  • 1 liter tykmælk
  • ½ knust fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dej

  • 80 g majsmel (1 12 dl)
  • 90 g hvedemel (1 12 dl)
  • 12 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 1 12 dl majskerner fra dåse

Fyld

  • 10 cherrytomater i halve
  • 2 dl icebergsalat i strimler
  • 5 skiver spegeskinke i tern

Dressing

Hæld tykmælken til afdrypning i et kaffefilter i ca. 2 timer. Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg, basilikum, salt og peber og lad den stå koldt i ca. ½ time. Rør dressingen op og smag den til.

Dej

Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca. 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Ved serveringen

Fordel fyldet på pandekagerne og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne sammen til "halvmåner" og server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Tip

Spegeskinke kan erstattes af andet røget kød.

Tips

Frysetip: Pandekager uden fyld kan fryses.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 9800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: