Mælkechokoladetærte med varm hindbærsauce
60+ min

Mælkechokoladetærte med varm hindbærsauce

Kagen her er egentlig en islagkage. Med lækre marcipanbunde... mums!
Fryseegnet
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mælkechokoladetærte med varm hindbærsauce

Kagen her er egentlig en islagkage. Med lækre marcipanbunde... mums!

8 personer pr. tærte

Antal portioner

Kagebund

  • 3 æggehvider
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 400 g ren, rå marcipan
  • 1 æg
  • 4 spsk kakao

Fyld

Varm hindbærsauce

  • 600 g hindbær - evt. frosne
  • 2 spsk flormelis

Pynt

  • 125 g hindbær
  • 50 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Kagebund

Pisk æggehviderne stive. Riv appelsinen på rivejernets fine side og riv marcipanen på den grove side. Vend marcipan, æg, appelsinskal og kakao sammen og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld blandingen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagebunden midt i ovnen. Lad kagebunden køle af på en bagerist.

Fyld

Smelt chokoladen over vandbad og pisk imens fløden til flødeskum. Lad chokoladen køle lidt af og vend æggeblommerne heri. Vend forsigtigt halvdelen af flødeskummet i chokoladen og vend derefter chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Læg kagebunden tilbage i springformen og hæld chokoladefyldet på bunden. Dæk med alufolie og frys kagen i mindst 4 timer.

Varm hindbærsauce

Bring imens hindbær og flormelis i kog og smag hindbærsaucen til.

Ved serveringen

Stil kagen til optøning ca. ½ time før servering. Pynt med hindbær og høvlet chokolade. Server straks med den varme hindbærsauce.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Tips

Mælkechokoladetærten kan fryses uden pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 59 %
Print