Marcipanis med kaffesirup

Lækker is der får friskhed fra appelsinfileter og orangemandler. En dejlig dessert der egner sig godt til julen eller i januar.... hvis der er rester af marcipan og mandler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipanis med kaffesirup

Lækker is der får friskhed fra appelsinfileter og orangemandler. En dejlig dessert der egner sig godt til julen eller i januar.... hvis der er rester af marcipan og mandler.

8 personer pr. portion

Antal portioner

Orangemandler

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 dl varm, stærk kaffe
  • 200 g mandler
  • 10 g smør
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 4 appelsiner - skåret i fileter

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps og bland marcipanen godt heri. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend først fløde og dernæst æggehvider i æggesnapsen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 3 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca. 8 timer - rør i isen et par gange under indfrysningen.

Orangemandler

Opløs sukker og salt i kaffen og tilsæt mandlerne. Stil dem tildækkede i ca. 15 min. Hæld mandlerne til afdrypning i en sigte, over en lille tykbundet gryde. Fordel mandlerne på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, når smørret er smeltet. Tag mandlerne ud, vend dem med appelsinskal og hak orangemandlerne groft.

Bring kaffen i kog. Kog den ved kraftig varme og uden låg i 7-9 min., til der er ca. 1¼ dl sirup - rør af og til.

Anret marcipanisen lagvis med appelsinfileter og orangemandler. Pynt med kaffesirup.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 56 %
Print