Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler
1 timer

Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler

Et fuldendt måltid med masser af smagskomponenter. Marineret svinemørbrad i ovn med stegte kartofler er perfekt til en lækker weekendmiddag!
Bedømmelse (178 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret mørbrad i ovn og stegte kartofler

Et fuldendt måltid med masser af smagskomponenter. Marineret svinemørbrad i ovn med stegte kartofler er perfekt til en lækker weekendmiddag!

Antal portioner

Marineret mørbrad

  • 1 spsk brun farin
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 svinemørbrad (ca. 400 g)
  • 1 kg små faste kartofler, fx nix pille
  • 1 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 2 spsk grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1 tsk groft salt

Chilidressing

Tilbehør

  • 300 g dampet broccoli
  • 300 g dampede grønne bønner

Fremgangsmåde:

Marineret mørbrad

Bland farin, sojasauce, hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden. Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet i ca. ½ time.

Vask imens kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og nødder og vend godt rundt - til smørret er smeltet. Kom kartoflerne i en lille bradepande og drys dem med halvdelen af saltet. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys den med resten af saltet. Steg kartofler og kød midt i ovnen. Tag kødet ud efter ca. 15 min. - eller når centrumstemperaturen er ca. 55° - hold kødet varmt. Vend rundt i kartoflerne og lad dem stege færdige.

Chilidressing

Vend fraiche, chilisauce og salt sammen. Smag til.

Tips

Kartofler og kød kan steges på grillen - brug evt. indirekte varme.

I stedet for at lave en marinade kan du bruge en teriakisauce.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print