Melontzatziki til grillet grønt og kød
45 min

Melontzatziki til grillet grønt og kød

Prøv den søde mynte- og melontzatziki som alternativ til den traditionelle udgave med agurk og hvidløg.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Melontzatziki til grillet grønt og kød

Prøv den søde mynte- og melontzatziki som alternativ til den traditionelle udgave med agurk og hvidløg.

Antal portioner

Melontzatziki

  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 3 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • ¼ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 honningmelon (ca. 1½ kg)
  • 1 spsk groft salt
  • 3 gule peberfrugter i kvarte
  • 2 auberginer i kvarte skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 oksebøffer, fx venøsteaks (ca. 125 g)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • strimlede friske mynteblade

Tilbehør

  • 240 g groft landbrød

Fremgangsmåde:

Melontzatziki

Rør kvark, mynte, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen. Stil salatsaucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (fjern også den hårde del lige under skrællen - der skal være ca. 800 g melonkød). Riv melonen groft, kom den i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. melonen i koldt vand. Pres den fri for væde i en sigte. Vend melonen i salatsaucen og smag til.

Vend imens grøntsagerne i halvdelen af olien og kødet i den anden halvdel. Drys kød og grøntsager med salt og peber og steg det på grillen. Eller steg grøntsagerne, på en plade med bagepapir, midt i ovnen - ca. 15 min. ved 225°. Steg bøfferne i en pande, ca. 1 min. på hver side.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 29 %
Print