Middagssalat med kippers
45 min

Middagssalat med kippers

Nem opskrift på en lækker salat, der er velegnet som hovedret. Kippers, hårdkogte, fennikel og tykmæksdressing giver middagssalaten masser af smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Middagssalat med kippers

Nem opskrift på en lækker salat, der er velegnet som hovedret. Kippers, hårdkogte, fennikel og tykmæksdressing giver middagssalaten masser af smag.

Antal portioner

Tykmælksdressing

Salat

  • 1 fennikel
  • 2 dåser kippers i olie (ca. 190 g)
  • 4 hårdkogte æg
  • 1 liter salat revet i grove stykker, fx bataviasalat
  • 4 tomater i både
  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 75 g store grønne eller sorte oliven med sten

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Tykmælksdressing

Rør tykmælk og mælk sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Salat

Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklen. Skær fenniklen i tynde skiver. Hæld de 2 dåser kippers til afdrypning i en sigte og skær derefter fiskene i mindre stykker. Pil æggene og del dem i kvarte. Læg en bund af salatblade i et stort fad. Anret herpå kippers, tomatbåde, løg, fennikel og æg. Drys til sidst oliven over salaten og server tykmælksdressingen til - evt. i en lille kande.

Tip

I stedet for kippers kan man anvende tun i vand.

Madpakke til i morgen

Middagssalat med kippers er også herlig i madpakken. Læg den i en lille boks og spis den som den er. Eller brug den som fyld i pitabrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 42 %
Print