Mini citrontærter

Mini citrontærter

1 time
Mini citrontærter er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker citrontærte. Lav evt. flere slags mini kager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Mini kager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini citrontærter består af en sprød mørdejskiks, syrlig lemoncurd og brændt marengs. Mini citrontærter kan påbegyndes i god tid!
https://www.arla.dk/opskrifter/mini-citrontarter/

Sådan gør du

Mørdejskiks
  • Bland mel og sukker i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med vand.
  • Rul dejen ud til en ca. 4 mm tyk dejplade og udstik 24 cirkler á 5 cm.
  • Flyt dem forsigtig til en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i ca. 8-9 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem afkøle på en rist.
  • Kom ca. ½ tsk lemoncurd midt på hver mørdejskiks.
Marengs
  • Pisk æggehvider og eddike skummende og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til marengsen er skinnende og sej.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en bladtyl. Sprøjt marengs i et pænt mønster oven på lemoncurden.
  • Brænd toppen med en gasbrænder.
  • Pynt med guldflager og server.

Mørdejskiksene kan opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg eller fryses. Marengsen skal sprøjtes på kagerne umiddelbart efter, at den er lavet, men de færdige kager kan fint stå nogle timer, inden de serveres.

Energiindhold for hele retten:

8046 kJ / 1923 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1559 kJ / 373 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 54,1 % 49,7 g
Fedt: 41,2 % 17,3 g

Ingredienser

Mørdejskiks
175 g Hvedemel
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør
1 spsk Vand
¾ dl Lemon curd (ca. 100 g)
Marengs
2 Æggehvider
½ tsk Eddike
4 spsk Flormelis
Pynt
Spiselige guldflager eller guldstøv