Mini mandelmuffins
60+ min

Mini mandelmuffins

Søde små minimuffins bagt med marcipan og mandelmel. Server dem som godbidder til kaffen eller som en lille dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini mandelmuffins

Søde små minimuffins bagt med marcipan og mandelmel. Server dem som godbidder til kaffen eller som en lille dessert.

12 stk

Antal portioner
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 40 g mandelmel (ca. ½ dl)
  • 40 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 1 rødt æble i både

Pynt

  • sigtet flormelis

Tilbehør

  • 250 g jordbær

Fremgangsmåde:

Rør marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret i små stykker. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem lidt efter lidt - rør godt ind i mellem. Vend til sidst mandelmel og mel i. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Fordel dejen i mini muffinsforme, brug evt. en sprøjtepose. Tryk en æblebåd lidt ned i massen, men så den stadig kan ses. Bag de små muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Lad kagerne køle af.

Drys de små muffins med flormelis gennem en sigte. Server dem sammen med friske jordbær.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175°.

Tips

Den ubagte dej kan opbevares i formene i fryseren. Optø dejen inden bagning. Æblebådene kan erstattes af anden moden frugt, fx pære, blomme eller mango. Server mini muffinsene med frugt eller bær, der er i sæson.

Tips

Lad kagerne tø inden bagning.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %
Print