Nakkekam med grøntsagspuré
60+ min

Nakkekam med grøntsagspuré

Grøntsagerne og nakkekammen for rigtigt lov til at give smag til hinanden med denne opskrift. Det gør, at de harmonerer specielt godt sammen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nakkekam med grøntsagspuré

Grøntsagerne og nakkekammen for rigtigt lov til at give smag til hinanden med denne opskrift. Det gør, at de harmonerer specielt godt sammen.

Antal portioner
  • ½ kg nakkekam uden svær
  • 10 kviste frisk timian
  • 25 g smør
  • 3 gulerødder i mindre stykker
  • 1 porre i mindre stykker
  • ¼ knoldselleri i mindre stykker
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1½ spsk hvedemel
  • ½ dl vand

Pynt

  • fintsnittet porrer

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 400 g porrer

Fremgangsmåde:

Skær ikke for dybe rids på langs ad nakkekammen. Læg timiankviste i ridsene. Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så kammen holdes sammen. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt). Tilsæt grøntsager, laurbærblad, salt, peber og vand. Steg nakkekammen ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (ca. ½ time i alt). Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur efter ca. 20 min. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Fjern laurbærbladet og kom grøntsager og stegesky i et blenderglas. Blend i ca. 20 sek. Hæld blandingen tilbage i gryden. Rør kvark og mel sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt. Rør jævningen i grøntsagspuréen og lad den koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag puréen til.

Ved serveringen

Fjern bomuldsgarnet fra nakkekammen. Skær kødet i skiver og anret dem på et fad. Server grøntsagspuréen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 32 %
Print