Nødde- og kernebrød
60+ min

Nødde- og kernebrød

Dette "rugbrød" er bagt af mandler, valnøddekerner, solsikkekerner og græskarkerner, der males til en rasp-lignende mel.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nødde- og kernebrød

Dette "rugbrød" er bagt af mandler, valnøddekerner, solsikkekerner og græskarkerner, der males til en rasp-lignende mel.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 150 g mandler
  • 100 g valnøddekerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 1 tsk groft salt
  • 5 æg
  • ¾ dl smeltet rapsolie

Fremgangsmåde:

Kom nødder, kerner og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - det skal ligne groft rasp. Tag evt. nogle af valnødderne fra og hak dem groft. Pisk æg og det flydende fedtstof let sammen og bland det med nødder og kerner. Form dejen til et lille brød og kom det i en franskbrødsform (ca. 1½ liter) - dejen skal være forholdsvis fast og let at arbejde med. Bag brødet midt i ovnen.

Tips

Brødet er bedst nybagt og dagen efter. Frys det for længere holdbarhed. Du kan variere brødet ved fx at skifte græskarkerner ud med kokosmel, du kan bruge hasselnøddekerner, usaltede jordnødder eller hørfrø. Eller du kan krydre brødet med lidt kardemomme, kanel eller allehånde.

Brødet er et glutenfri alternativ til rugbrød. Det kan dog ikke sammenlignes, da det er et fedtholdigt brød.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Tips

Frys brødet i skiver.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 75 %
Print