Nødde- og kernekage med te og ingefær
60+ min

Nødde- og kernekage med te og ingefær

Nødder, mandler og græskarkerner giver crunch til denne bradepandekage. Ingefær og citronsaft giver pift til glasuren.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nødde- og kernekage med te og ingefær

Nødder, mandler og græskarkerner giver crunch til denne bradepandekage. Ingefær og citronsaft giver pift til glasuren.

16 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 200 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl varm, stærk te, fx earl grey
  • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 75 g grofthakkede valnøddekerner
  • 75 g grofthakkede mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk til blandingen er let og luftig. Tilsæt citronsaft. Bland mel, ingefær og bagepulver. Vend det i dejen skiftevis med teen. Bland de 2 slags nødder, mandler, græskarkerner og citronskal og vend forsigtigt nøddeblandingen i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Lad den blive lun eller køle helt af.

Glasur

Bland flormelis og ingefær. Rør citronsaften i til en tyk glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren stivne.

Tips

Glasuren kan evt. pyntes med lidt græskarkerner. Du kan erstatte glasuren med 150 g smeltet chokolade – rør ca. 15 g smør i den smeltede chokolade (så bliver den nemmere at skære).

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Et glas sød marsala vil være dejligt til denne knasende kage Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan