Nøddebagt laks i rejebisque

En fin cremet suppe, hvor du selv, nemt og hurtigt, laver en god fond på rejeskallerne. Fuld af smag, lidt luksuriøs og alligevel super nem at lave.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddebagt laks i rejebisque

En fin cremet suppe, hvor du selv, nemt og hurtigt, laver en god fond på rejeskallerne. Fuld af smag, lidt luksuriøs og alligevel super nem at lave.

Forret

Antal portioner
  • 1 laksefilet uden skind og ben (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør - smeltet
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 150 g agurk i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 150 g tynde skiver ristet ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Pil rejerne - gem skallerne. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Kom tomatpuré og rejeskaller i smørret og rist blandingen ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt vand, citronsaft, salt og peber og kog i ca. 15 min. Si suppen og kom den tilbage i gryden sammen med fløde. Bring suppen i kog - lige inden serveringen. Tilsæt de pillede rejer og smag til.

Skær laksefileten i 6 stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, fordel nødderne på laksestykkerne og dryp med smør. Bag laksen midt i ovnen.

Vend agurken med salt og lad den trække i ca. 5 min. Skyl agurketernene og pres dem fri for væde - evt. i et viskestykke. Bland agurk, chili og citronskal.

Læg de bagte laksestykker i 6 dybe tallerkener. Fordel suppe og rejer i tallerkenerne og fordel den krydrede agurk på laksen. Server straks med ristet brød.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 69 %
Print