Nøddebrød
60+ min

Nøddebrød

Med denne opskrift på nøddebrød kan du servere et velsmagende brød til morgenbordet. Brødet har en lækker smag af hasselnøddekerner og en let sødme fra honning.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddebrød

Med denne opskrift på nøddebrød kan du servere et velsmagende brød til morgenbordet. Brødet har en lækker smag af hasselnøddekerner og en let sødme fra honning.

10 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 spsk honning
  • 250 g rugmel (ca. 5 dl)
  • 250 g sigtemel (ca. 5 dl)

Pensling:

  • mælk

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, nøddekerner og honning. Rør rugmel og sigtemel i lidt efter lidt (hold lidt sigtemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Prik brødet og lad det efterhæve i ca. ½ time. Bag det på en plade nederst i ovnen. Pensl brødet med mælk efter bagningen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 15 %
Print