Nøddekage

Dejlig sprød og knasende nøddekage, der er meget svær at holde fingerne fra! Når først du har prøvet den, er det én af de kager du bager igen og igen og igen....!
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddekage

Dejlig sprød og knasende nøddekage, der er meget svær at holde fingerne fra! Når først du har prøvet den, er det én af de kager du bager igen og igen og igen....!

Ca. 12 stykker

Antal portioner

Bund

  • 125 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 125 g smør - smeltet

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æg
  • 125 g grofthakkede mandler
  • 125 g grofthakkede hasselnøddekerner

Hertil

Fremgangsmåde:

Bund

Vend hasselnødder, hvedemel og sukker sammen i en skål. Rør smørret heri. Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Tryk nøddeblandingen ud i formen og fordel den jævnt. Bag bunden midt i ovnen.

Fyld

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene og rør godt mellem hvert. Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet herpå. Drys til sidst med mandler og hasselnødder. Bag kagen færdig midt i ovnen.

Bagetid for bund

ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for nøddekage med fyld

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 55 %
Print