Oksebov i rødvinssauce
60+ min

Oksebov i rødvinssauce

Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksebov i rødvinssauce

Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Antal portioner
  • 2¼ kg oksebov uden ben
  • 50 g smør
  • 3 auberginer i store tern (ca. 500 g)
  • 4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ liter rødvin, fx rioja

Gule ris

  • 25 g smør
  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk safrantråde (ca. 0,1 g)
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Ostedrys

Tilbehør

  • 300 g speltbrød

Fremgangsmåde:

Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen og smag til.

Gule ris

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ostedrys

Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille. Kom ostedrysset i en skål.

Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.

Tips

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før. Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Stegetid

Stil retten i en kold ovn - indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer.

Drikkevarer

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 42 %
Print