Oksefilet med dry rub

En super ret, hvis det skal være nemt når du har gæster. Det hele kan gøres klar i god tid (husk at komme dry rub på kødet dagen før), så du kun skal have tingene i ovnen til sidst og blande salaten. Og så smager det dejligt og ser godt ud, ikke at forglemme!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med dry rub

En super ret, hvis det skal være nemt når du har gæster. Det hele kan gøres klar i god tid (husk at komme dry rub på kødet dagen før), så du kun skal have tingene i ovnen til sidst og blande salaten. Og så smager det dejligt og ser godt ud, ikke at forglemme!

Hovedret

Antal portioner

Dagen før

  • 1½ kg afpudset marmoreret oksefileter
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk tørret rosmarin
  • 2 tsk groft salt

Kartoffel-hokkaidomos

Syltede rødløg

  • 2 dl hvid balsamicoeddike
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 4 rødløg i halve tynde skiver (ca. 400 g)

Salat

Fremgangsmåde:

Dagen før

Bind bomuldssnor om oksefileten 2-3 steder. Bland timian, rosmarin og salt til en dry rub. Tryk dry rubben godt fast overalt på kødet og læg det tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet på alle sider i ca. 4 min. Læg kødet på en rist i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Kom vand i bradepanden. og steg kødet nederst i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Si skyen fra bradepanden over i en gryde. Kog ind eller tilsæt vand - der skal være ca. 2 dl. Tilsæt cremefraiche og bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Kartoffel- hokkaidomos

Kog kartofler og hokkaido i vand i ca. 20 min., til kartoflerne er godt møre. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne groft med smør, kogevand, salt og peber. Del osten i små bidder og vend dem i mosen. Fordel kartoffel- hokkaidomosen i 9 ovnfaste glas eller skåle (a ca. 2 dl). Bag mosen øverst i ovnen.

Syltede rødløg

Brin eddike og sukker i kog i en gryde. Tilsæt løgene og bring atter i kog. Kog løgene ved kraftig varme i ca. 30 sek. Lad løgene køle af i lagen.

Salat

Bland de 2 slags salatblade og anret dem sammen med syltede rødløg, salatost og pistacienøddekerner. Drys med peber.

Stegetid for oksefilet

Ca. 45 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for kartoffel- hokkaidomos

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Tips

Oksefileten kan brunes et par timer i forvejen og stå klar til at komme i ovnen. Mosen kan også gøres klar i skålene i god tid, så den blot skal bages. De syltede løg kan laves et par dage i forvejen og stå i køleskabet. Alle ingredienserne til salaten kan du også gøre klar i god tid, men læg først salaten sammen lige før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 58 %
Print