Oksefileten kan brunes et par timer i forvejen og stå klar til at komme i ovnen. Mosen kan også gøres klar i skålene i god tid, så den blot skal bages. De syltede løg kan laves et par dage i forvejen og stå i køleskabet. Alle ingredienserne til salaten kan du også gøre klar i god tid, men læg først salaten sammen lige før serveringen.
Der er rigeligt med løg - brug en evt. rest på en oste- eller leverpostejmad.
31724 kJ / 7582 kcal
457 kJ / 109 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 24,4 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 27,6 % | 7,4 g |
Fedt: | 48 % | 5,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
1½ kg
Afpudset marmoreret oksefilet
|
|
---|---|
2 spsk
Tørret timian
|
|
2 spsk
Tørret rosmarin
|
|
2 tsk
Groft salt
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
1 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
1 kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
500 g
Vasket eller skrællet hokkaido græskar
|
|
1½ liter
Vand
|
|
50 g
Smør
|
|
200 g
Salatost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
2 dl
Lagereddike
|
|
---|---|
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Rødløg i halve tynde skiver (ca. 400 g)
|
175 g
Fintstrimlet hjertesalat
|
|
---|---|
100 g
Rensede babysalatblade
|
|
200 g
Salatost - små brud
|
|
50 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
50 g
Grofthakkede saltede pistacienødder
|
|
Friskkværnet peber
|