Hvem er vi?

I Karolines Køkken® er vi 7 ”madtosser” med dyb interesse for råvarer og madlavning. Vi udvikler opskrifter og med alt, der relaterer hertil  - af kommunikation, ernæring, mad-lavning, fællesskab og samvær omkring måltidet.

Og vi laver faktisk mad! Vi sidder ikke bare ved et skrivebord og redigerer opskrifter eller teoretiserer os til, hvad der smager godt, eller hvor lang tid svamperisottoen skal simre. Vi har fingrene dybt nede i bolledejen og udvikler og tester alle vores ideer i køkkenet – ned i mindste detalje og mange, mange gange!

Nogle af os har en baggrund som professionsbachelorer i ernæring og sundhed, en har en kandidat i ernæring, en er folkeskolelærer, en er kok og en køkkenleder.

Vi arbejder tæt sammen som et team, drøfter ideer og smager på retterne i fællesskab – og samtidig har hver enkelt af os sit særlige ansvarsområde.


Tove Færch

Leder af Karolines Køkken®

Det er Tove, som holder sammen på alle projekter og driver inspirationsudviklingen i køkkenet fremad. Hun deltager i udviklingen af nye produktkoncepter og sørger for, at der er styr på økonomien og at vi når vores opgaver til tiden. Det er også Tove, som du kan høre og se i en lang række udsendelser om mad og madkultur og hende du oftest møder på facebook.

Tove har mange livretter, men muslinger har en speciel plads i hendes hjerte. Derfor er Muslinger i spicy fløde Toves signaturret. Du finder den også i kogebogen Meget mere Alle tiders Karoline (2013).


Maria Søgaard Nielsen

Opskriftsudvikler og ernæringsspecialist

Maria er uddannet kandidat i human ernæring og elsker at lave mad! Hun udvikler lækre opskrifter, afprøver nye produkter og sørger endvidere for at holde kollegaerne opdateret om trends og anbefalinger indenfor ernæring, mad og måltider. Og så er Maria vores nye tv-star – det er hende, I ser i vores små inspirationsfilm på tv og på de sociale medier. Maria arbejder også med events som fx Food Festival i Aarhus og Arla Food Fest i København og afholder forskellige typer af workshops. Og så er det Maria som tager sig godt af vores praktikanter i Karolines Køkken.

Maria elsker jul, pynt og søde sager, så hendes signaturret er Julelagkage med vaniljefrosting


Dianne Bachmann

Opskriftsudvikler og databaseekspert

Dianne, der er ernærings- og husholdningsøkonom, holder styr på vores store opskriftsdatabase med mere end 4500 opskrifter og på Dankost-databasen, hvor vi beregner næringsværdi, så vi fx kan sikre, at alle hverdagsretter lever op til Fødevarestyrelsens anbefaling om en fedtenergiprocent på max. 30. Udover at udvikle nye opskrifter afprøver Dianne også de opskrifter vi låner fra Arla Köket i Sverige, så vi er helt sikre på, at de også dur i Danmark, hvor produkter og smagspræferencer er anderledes.

Dianne er nærmest flasket op med jomfruhummere, og derfor er Jomfruhummere x 2, hendes bidrag til Meget mere Alle tiders Karoline (2013).


Elisabeth Christensen

Opskriftsudvikler

Det er Elisabeth, som er ernærings- og husholdningsøkonom, der sammensætter og udvikler nye opskrifter til ugens madplan og  hende, der har ansvaret for indhold af tekst og opskriftter i kogebøgerne. Elisabeth er uddannet lærer og ernærings-og husholdningsøkonom, og er toptrænet i kunsten at udvikle, tviste og vælge hverdagsretter, der lever op til en masse skrappe krav om ernæring, variation og pris samtidig med at de kan laves på 30 minutter eller derunder. Og smager godt ikke mindst!

Når hun svinger gryderne i eget køkken er Elisabeth mest til enkle rustikke retter, og Spaghetti næsten som i Italien blev hendes signaturret i Meget mere Alle tiders Karoline (som hun forresten også har udviklet og udvalgt opskrifterne til).


Lene Haugaard Jakobsen

Økonoma med blækspruttefunktioner

Lene er vores uundværlige blæksprutte, der sørger for at skaffe alt det, som vi skal bruge, når vi fx skal udvikle en opskrift. Lene køber ind, bestiller varer, sørger for at vi har rene uniformer og forklæder, viskestykker m.m. Lene deltager også i events, styrer vores lager af kogebøger, genafprøver opskrifter, og så sørger hun for, at der ofte er herligt hjemmebag i Karolines Køkken. Og mon ikke duften af friskbagt brød stimulerer arbejdsglæde og kreativitet?

Selv om Lenes hjemmebagte boller er uovertrufne, valgte hun Pie med majs og 2 slags kød som sin livret i Meget mere Alle tiders Karoline.


Mette Lebeck

Forbrugerrådgiver og opskriftsekspert

Mette, som er ernærings- og husholdningsøkonom,  svarer kyndigt på et hav af spørgsmål fra engagerede forbrugere, der ringer eller skriver til os med spørgsmål om og kommentarer til vores opskrifter, mejeriprodukter eller andre råvarer. Hun sørger også for, at alle de opskrifter opdateres, temaer sættes oop og ajourføres – og ikke mindst er tilgængelige på karolineskøkken.dk. Mette lægger også masser af kræfter i at koordinere  såvel store events som Food Festival i Aarhus og Arla Food Fest i København, som mindre aktiviteter ude og hjemme.

Mette er vores kagefreak og derfor blev hendes signaturret i Meget mere Alle tiders Karoline en kær mosters uforglemmelige Nøddekage med muligheder.


Anders Kleemeyer Kiil

Kok og opskriftsudvikler

Anders er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og kok. Han udvikler masser af inspirerende opskrifter og afholder desuden forskellige arrangementer i Karolines Køkken. Det er også primært Anders, der sørger for, at alle vores opskrifter styles og fotograferes på bedste vis, så maden tager sig godt ud – uden at der gribes til fup og fiduser og uden at jordforbindelsen mistes. Mad er mad og skal efter vores mening også se sådan ud på billeder.

Valget af Anders’ signaturret faldt på Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær.

 

Arbejdet i Karolines Køkken®

Opskrifterne på arla.dk er udviklet og godkendt i et rigtigt køkken! Læs mere om køkkenet og om det omhyggelige arbejde, der ligger bag hver enkelt opskrift.

Karolines Køkken

Hele Danmarks køkken

Udvikling og test af produkter

Hvem er vi?

Karo­lines Køk­ken® Mad­lavnings­fløde 8% fedt

Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% fedt har en god, let og frisk flødesmag og er lavet udelukkende af fløde og hvedemel. Brug den i din hverdagsmad. Den er ideel til saucer, supper og sammenkogte retter, hvor du ikke vil gå på kompromis med den gode flødesmag.

Læs om produktet