Nøddekage med muligheder

Nøddekagen er fantastisk som den er, men du kan også servere den med frugt, flødeskum, is, bærcoulis eller du kan flække den til lagkagebunde
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddekage med muligheder

Nøddekagen er fantastisk som den er, men du kan også servere den med frugt, flødeskum, is, bærcoulis eller du kan flække den til lagkagebunde

10 personer pr. kage

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 100 g fintmalede hasselnøddekerner
  • 2 tsk bagepulver
  • 15 g smør - til pensling
  • 3 spsk rasp
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 10 g smør
  • 100 g hasselnøddekerner

Hertil

  • 600 g friske frugter, fx mangofrugt, appelsinfileter og/eller ananas

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og hæld mælken heri. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel, hakkede hasselnødder og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen skiftevis med smørblandingen.   Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pensl formens kant med smør, drys med rasp og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen – dæk kagen med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Lad kagen køle lidt af på en bagerist. Løft den ud af formen og lad den køle helt af.   Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk smørret i. Fordel den varme chokolade på kagens top. Læg de hele hasselnødder på og lad chokoladen stivne.   Server kagen sammen med frisk frugt.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovnvarme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
Print