Ossobuco med safranris og gremolata
60+ min

Ossobuco med safranris og gremolata

Ossobuco er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift af gremolataen.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ossobuco med safranris og gremolata

Ossobuco er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift af gremolataen.

Antal portioner
  • 4 skiver kalveskank (ca. 1 kg)
  • 25 g smør
  • 1 stort grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 5 små grofthakkede fed hvidløgsfed
  • ½ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 2 kviste bredbladet persille
  • 3 kviste frisk timian
  • 6 friske salvieblade
  • 1 halveret rød chilipeber uden kerner
  • 4 ansjosfileter
  • 5 modne tomater i halve
  • ½ liter kalvebouillon
  • 1½ tsk groft salt

Safranris

  • 8 safrantråde
  • ¼ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 3½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Gremolata

  • 4 spsk grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed

Fremgangsmåde:

Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så de ikke danner skål under bruningen. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet af 2 omgang i ca. 2 min. på hver side. Tag kødet op og brun løg, hvidløg i ca. 1 min. Læg kødet på løgene sammen med persille, timian, salvie, chili og halvdelen af vinen. Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min. Læg 1 ansjosfilet på hver skive kød og dæk retten med tomater, resten af vinen og kalvebouillon til det næsten dækker. Tilsæt salt og bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Tag låget af og kog den ved kraftig varme i ca. ½ time.

Safranris

Kom safrantråde og vin i en tykbundet gryde og lad dem trække i ca. ½ time. Tilsæt vand og salt og bring blandingen i kog. Kom risene i og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 12 min., stadig under låg.

Gremolata

Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil det tildækket i køleskabet.

Tips

På den tid af året hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater.

I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print