Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Antal portioner
  • 6 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • ½ tsk havsalt
  • ½ tsk sorte sesamfrø
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel bønner, kyllingekød, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl). Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.

Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast. Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir. Gratiner suppen på ovnens rist øverst og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen.

Drys suppen med sesamfrø og korianderblade og server med de sprøde tortillas.

Tip

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Gratinering af tomatsuppe

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Ristning af tortillas

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print