Ostetærte

Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostetærte

Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.

Antal portioner

Tærtebund

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g koldt smør

Fyld

Tilbehør

  • 520 g grøn salat
  • olie-eddikedressing

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet. Tryk dejen ud i en tærtebund (ca. 24 cm i diameter) og op langs formens side. Stil bunden i køleskab ca. 1 time. Forbag tærtebunden øverst i ovnen.

Fyld

Fordel osten i den bagte bund. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld det over osten. Bag tærten nederst i ovnen, til den er gylden på overfladen. Server tærten lun.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 225°.

Bagning

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %
Print