Ovnpandekage med blåbær
45 min

Ovnpandekage med blåbær

Her skal man ikke stå og vente på resten af pandekagerne - den er færdig på én gang!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnpandekage med blåbær

Her skal man ikke stå og vente på resten af pandekagerne - den er færdig på én gang!

Antal portioner
  • 1 dl skummetmælk
  • 75 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk finthakket
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ groft salt
  • 10 g smør
  • 100 g frosne blåbær

Pynt

  • spiselige blomster, fx violer

Fremgangsmåde:

Pisk mælk og mel sammen til en glat jævning og pisk herefter æg, rosmarin, kardemomme og salt i. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Sæt en plade med bagepapir midt i ovnen. Kom smørret på pladen og lad det smelte i ca. 1 min. Tag pladen ud og pensl smørret ud på bagepapiret. Hæld dejen på pladen og fordel de frosne bær herpå. Bag pandekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Skær pandekagen igennem fra hjørne til hjørne, så der bliver 4 stykker. Anret dem på varme tallerkener, fordel appelsinbåde og friske bær på pandekagestykkerne og server straks med kold yoghurt og sirup til. Pynt med blomster.

Tip

I stedet for friske blåbær og appelsin kan du bruge andre frugttyper alt efter sæson.

I stedet for violer - kan du bruge stedmoderblomster, syrener eller morgenfruekronblade til pynt.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %
Print