Pandekager med majs-, ris- og kartoffelmel
30 min

Pandekager med majs-, ris- og kartoffelmel

Bløde glutenfrie pandekager serveret med flormelis og passionsfrugt-yoghurt
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekager med majs-, ris- og kartoffelmel

Bløde glutenfrie pandekager serveret med flormelis og passionsfrugt-yoghurt

Ca. 12 stk pandekager

Antal portioner

Pandekager

  • 75 g majsmel (ca. 1 dl)
  • 60 g rismel (ca. 1 dl)
  • 75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 15 g smør
  • 2 spsk flormelis

Passionsfrugt-yoghurt

Fremgangsmåde:

Pandekager

Bland majs-, ris-, kartoffelmel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn blanding. Tilsæt æg og pisk det hele godt. Fordel ½ dl dej i en varm pande med lidt af fedtstoffet (18 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side eller til den er gylden. Bag resten af pandekagerne med lidt fedtstof i panden hver gang. Pisk dejen godt mellem hver pandekage, da melet kan synke til bunden. Rul pandekagerne sammen og drys dem med flormelis.

Passionsfrugt-yoghurt

Skær passionsfrugterne over og skrab fugtkødet ud. Rør det i yoghurten og server den til pandekagerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 31 %
Print