Pæretærte med smuldredej

Uventede gæster? Denne tærte er både hurtigt og nem at lave.
Fryseegnet
Bedømmelse (100 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pæretærte med smuldredej

Uventede gæster? Denne tærte er både hurtigt og nem at lave.

Antal portioner
  • 4 modne, grønne pærer

Smuldredej

  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g grofthakkede mandler

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.

Smuldredej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i.

Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede. Bag tærten midt i ovnen. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum.

Tips

Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse, eller friske æbler.

Smuldredejen kan laves på en food processor. Skær smørret i mindre stykker. Hak mel, smør og sukker ved højeste hastighed i ca. 10 sek. til blandingen er smuldret.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %
Print