Havregrynspandekager med frugtsalat
45 min

Havregrynspandekager med frugtsalat

En variation over pandekager med havregryn og fuldkornshvede i dejen og frisk frugt som tilbehør. Ligefrem sunde bliver pandekager dog aldrig. De er til nydelse og hygge…
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havregrynspandekager med frugtsalat

En variation over pandekager med havregryn og fuldkornshvede i dejen og frisk frugt som tilbehør. Ligefrem sunde bliver pandekager dog aldrig. De er til nydelse og hygge…

Antal portioner
  • 80 g finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
  • 100 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1¾ dl)
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2½ dl mælk
  • ½ liter Karolines Køkken® økologisk Cremefraiche 18%
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 æg
  • 25 g smør
  • evt. smør til stegning

Frugtsalat

  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 banan i halve skiver
  • 1 pære i små tern
  • 100 g friske brombær
  • 2 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Bland havregryn, mel, sukker og salt i en skål. Pisk mælk i og tilsæt halvdelen af cremefraichen (gem resten til serveringen), citronskal og æg. Pisk pandekagedejen godt igennem. Smelt smørret i en pande (ca. 17 cm i diameter) og vend det i dejen. Fordel ca. ½ dl dej i den varme pande. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side. Bag 18 pandekager i alt.

Frugtsalat

Kom citronsaften i en skål og vend banan- og pærestykker heri. Drys brombærrene med sukker og vend forsigtigt rundt. Kom brombærrene i frugtsalaten lige inden serveringen.

Tip

Du kan bage pandekagerne i en større pande (ca. 21 cm i diameter). Kom ¾ dl dej i panden –så bliver der 12 store pandekager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 52 %
Print