Pariserbøf med blomkålscreme

Pariserbøf....det er vist altid populært. Her er den i en lidt lettere version, med frisk blomkålscreme og ekstra grønt til, så den også passer på en sund hverdag.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pariserbøf med blomkålscreme

Pariserbøf....det er vist altid populært. Her er den i en lidt lettere version, med frisk blomkålscreme og ekstra grønt til, så den også passer på en sund hverdag.

Antal portioner

Blomkålscreme

  • 5 skiver landbrød (ca. 250 g)
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • 100 g fint- eller groftrevne radiser
  • 100 g syltede agurker i små tern
  • 4 spsk kapers uden lage
  • 6 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 4 æggeblommer

Fremgangsmåde:

Blomkålscreme

Rør skyr, sennep og salt sammen. Vend blomkål og forårsløgtop i skyren og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rist de 4 skiver af brødet på en brødrister. Læg den sidste skive brød i en skål og hæld mælk og sojasauce over. Lad brødet trække i ca. 2 min. Blend det udblødte brød, tilsæt det hakkede kød og rør farsen godt sammen. Smør farsen på de ristede brødskiver - fladt og helt ud til kanten. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun pariserbøfferne på kødsiden i ca. 1 min. og steg dem derefter, stadig på kødsiden, ved jævn varme i ca. 9 min. Pariserbøfferne behøver ikke at blive stegt på brødsiden.

Server de varme pariserbøffer med tilbehør af revne radiser, syltede agurker, kapers, forårsløg, æggeblommer og blomkålscreme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 27 %
Print