Pasta i ostesauce med salviekrydret grønt

Frisk pasta, grøntsager og salvie i en mild ostesauce. Du kan også smage saucen til med blåskimmelost, hvis du er vild med det. Server retten med fx stegte kyllingefileter.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta i ostesauce med salviekrydret grønt

Frisk pasta, grøntsager og salvie i en mild ostesauce. Du kan også smage saucen til med blåskimmelost, hvis du er vild med det. Server retten med fx stegte kyllingefileter.

Antal portioner

Salviekrydret grønt

  • 1 spsk rapsolie
  • 250 g champignoner i halve
  • 1 grøn squash i tern (ca. 250 g)
  • 2 rødløg i skiver (ca. 150 g)
  • 2 finthakkede fed hvidløgsfed
  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • 1½ spsk grofthakkede friske salvieblade
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • 3¾ liter vand
  • 3¾ tsk groft salt
  • 500 g frisk hvid pasta, fx tagliatelle

Tilbehør

  • 400 g stegt kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Salviekrydret grønt

Lad olien blive varm i en sauterpande. Svits champignon, squash, løg og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt sauce, salvie, citronskal og salt og bring retten i kog under omrøring.

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen efter anvisningen på emballagen - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag evt. 1 dl pastavand fra og hæld derefter pasta til afdrypning i et dørslag. Kom pastaen tilbage i gryden og vend grøntsagssaucen i. Tilsæt evt. lidt pastavand hvis retten er for tyk.

Tip

Du kan fx smage saucen til med lidt blåskimmelost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print