Pasta med grønkålspesto
30 min

Pasta med grønkålspesto

En hurtig og velsmagende pastaret med grøn pesto, der har en karakteristisk bitter smag af grønkål, rundet af med ost og ristede solsikkekerner. Retten toppes med sprødstegt bacon.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med grønkålspesto

En hurtig og velsmagende pastaret med grøn pesto, der har en karakteristisk bitter smag af grønkål, rundet af med ost og ristede solsikkekerner. Retten toppes med sprødstegt bacon.

Antal portioner
  • 300 g tørret pasta, fx pastapenne
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt

Grønkålspesto

  • 200 g bacontern

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen i ca. 8 min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag 2 dl pastavand fra og gem det. Hæld derefter pastaen til afdrypning i et dørslag.

Steg imens bacontern - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Grønkålspesto

Kom 100 g af osten i en blender sammen med grønkål, solsikkekerner, olie, hvidløg, sukker og salt. Blend til en jævn pesto. Tilsæt pastavand lidt af gangen til den ønskede konsistens.

Vend den lune pasta sammen med grønkålspesto og resten af osten. Drys med bacon og server med groft brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 45 %
Print