Pastasalat med grønkål og figner
30 min

Pastasalat med grønkål og figner

En herlig salat fuld af smag og mæthed. Med gode kontraster mellem det søde, det salte og det syrlige og mellem det sprøde og det bløde.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat med grønkål og figner

En herlig salat fuld af smag og mæthed. Med gode kontraster mellem det søde, det salte og det syrlige og mellem det sprøde og det bløde.

Antal portioner
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g tørret fuldkornspasta, fx skruer
  • 75 g bacon i tynde skiver
  • 150 g skyllet, frisk grønkål
  • 2 liter kogende vand
  • 1 dl Cheasy® fraiche 5%
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g fintstrimlede tørrede figner
  • 25 grofthakkede mandler
  • 2 clementiner

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen i en sigte og brus over med koldt vand.

Kom imens baconskiverne i en kold pande. Steg baconen først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til den er sprød og gylden. Lad bacon dryppe af på køkkenruller. Del baconen i små stykker.

Kom grønkålsbladene i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. Hæld vandet fra og brus dem over med koldt vand. Pres vandet fra bladene i en sigte og hak dem fint.

Rør fraiche, kardemomme og salt sammen i en stor skål. Vend pasta, grønkål, figner og mandler i dressingen og smag salaten til. Drys med bacon.

Kom grønkålssalaten i madkasser med tætsluttende låg. Pak dem i plastikposer sammen med en clementin, gaffel og serviet til hver.

Tip

Kom lidt vand i salaten, hvis du synes den er for fast.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %
Print