Pasta med tomater og kødboller
30 min

Pasta med tomater og kødboller

Lady og Vagabonden elskede det, de fleste børn elsker det (plus de voksne).....spaghetti og kødboller. Her har vi skiftet spaghettien ud med skruer og tilføjet lidt ekstra grøntsager, men det smager stadig lige godt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med tomater og kødboller

Lady og Vagabonden elskede det, de fleste børn elsker det (plus de voksne).....spaghetti og kødboller. Her har vi skiftet spaghettien ud med skruer og tilføjet lidt ekstra grøntsager, men det smager stadig lige godt.

Antal portioner

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti, fx skruer
  • 3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)

Fremgangsmåde:

Kødboller

Bland oksekød, persille, citronskal og salt godt. Form farsen til ca. 30 små rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn til kraftig varme i ca. 8 min. - ryst panden af og til. Tag de stegte kødboller op og hold dem varme.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i ca. 8 min. til den er næsten mør. Kom løgene i kogevandet og kog i yderligere ca. 2 min. Lad pasta og løg dryppe af i et dørslag.

Kom tomaterne i gryden. Varm dem igennem til nogle af tomaterne begyder at briste - hjælp dem evt. på vej ved at mose med en gaffel. Tilsæt afdryppet pasta og løg sammen med salatost, hvidløg, persille, citronsaft og salt. Vend rundt og varm godt igennem. Kom retten i en stor varm skål. Drys med de lune kødboller og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print