Pastafad med oksekød og broccoli

Lige så godt som lasagne....så selv Garfield ville få et lille bitte smil om munden.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastafad med oksekød og broccoli

Lige så godt som lasagne....så selv Garfield ville få et lille bitte smil om munden.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 6 porrer i 1 cm skrå stykker (ca. 300 g)
  • 300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Tomatsalat

  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk vand
  • ½ tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk honning
  • et nip fint salt
  • friskkværnet peber
  • 4 tomater i skiver (ca. 300 g)

Pynt

  • hakket, frisk bredbladet persille

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt broccoli, vand, rosmarin, salt og peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pastaen dryppe af i en sigte og hæld den i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Fordel kød- og grøntsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost. Bag retten midt i ovnen. Lad pastafad med oksekød og broccoli trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tomatsalat

Pisk olie, vand, eddike, honning, salt og peber sammen i en skål. Fordel tomatskiverne på et fladt fad og hæld dressingen over. Stil tomatsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Drys salaten med persille inden serveringen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print