Pasta med kylling

Pasta med kylling

20 min
Pasta med kylling er vist en livret i rigtig mange familier.....og det kan vi jo godt forstå. Pastaretter med kylling er både nemt og hurtigt at tilberede og det er ingredienser, der nemme at have på lager, til en dag, hvor det skal gå stærkt. Her en opskrift på en supernem og hurtig variation af pasta med kylling, hvor kalkunbacon, grøntsager og cremet ostesauce giver en dejlig smag og cremet konsistens.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-kylling/

Sådan gør du

Pasta med kylling
  • Rens, flæk og tør kyllingeinderfileterne.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.
  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits bacon, peberfrugter, løg og gulerødder i ca. 3 min.
  • Kom kyllingekødet tilbage i panden sammen med chili og salt.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Kom pastaen i det kogende vand og kog den ved jævn varme i 9-10 min. - til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Bring ostesaucen i kog i gryden og kom den afdryppede pasta i.
  • Vend kylling og grøntsager i og anret pasta med kylling i et stort, lunt fad. Server straks.

Der er masser af mulighed for at variere pasta med kylling - brug fx de grøntsager du har på lager. Har du brug for et sprødt drys er røgede hakkede mandler et godt tilbehør - eller alternativ til bacon. Pasta med kylling kan spices op med chili - både i frisk og/eller tørret udgave.

Energiindhold for hele retten:

11003 kJ / 2630 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,3 % 7,4 g
Kulhydrat: 45,7 % 12,4 g
Fedt: 27 % 3,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Pasta med kylling
400 g Kyllingeinderfileter
25 g Smør
½ tsk Groft salt
15 g Smør
125 g Kalkunbacon i tynde strimler
2 Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 300 g)
3 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
3 Gulerødder i halve skrå skiver (ca. 200 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx spiraler
4 dl Ostesauce