Pie med majs og to slags kød

Nem, enkel gæstemad fra ovnen. Inspireret af den sydamerikanske Pastel de Choclo.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pie med majs og to slags kød

Nem, enkel gæstemad fra ovnen. Inspireret af den sydamerikanske Pastel de Choclo.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ tsk groft salt
  • 600 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløgsfed
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1¼ tsk groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 85 g rosiner (ca. 1½ dl)
  • 100 g sorte oliven uden sten (ca. 1½ dl)

Tilbehør

  • 750 g grøn salat, fx iceberg, agurk, forårsløg og slikærter
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingeinderfileterne ved kraftig varme i ca. 3 min. Tag dem op og drys dem med chili og salt. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg oksekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, oregano, basilikum og salt. Steg det ved jævn varme i yderligere ca. 5 min. – rør af og til. Hæld kogende vand over rosinerne og lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra og vend rosiner og oliven i oksekødet.

Fordel oksekødet i et ovnfast fad (ca. 25 x 35 cm). Læg æggene på oksekødet sammen med kyllingekødet. Drys majskerner over, hæld fløden på og bag retten midt i ovnen. Server med grøn salat og chilisauce.

Bagetid

20-25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 39 %
Print