Pizzatærte

Opskriften på pizzatærte er nem og giver et lækkert resultat. Den vegetariske pizzatærte smager dejligt med de mange grøntsager og den smeltede pizzaost.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizzatærte

Opskriften på pizzatærte er nem og giver et lækkert resultat. Den vegetariske pizzatærte smager dejligt med de mange grøntsager og den smeltede pizzaost.

Antal portioner

Dej

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 150 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 50 g smør
  • 2 store fed hvidløgsfed i tynde skiver
  • 2 zittauerløg i tern
  • ½ aubergine i tern
  • 1 grøn squash i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, salt og herbes de Provence i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm) på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejpladen over på en bageplade med bagepapir og prik bunden med fx en gaffel. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og løg i ca. ½ min. Tilsæt auberginer og squash og svits yderligere i ca. 2 min. Tilsæt tomater, salt og peber. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Rør af og til. Blandingen skal være "tør".

Fordel fyldet på den forbagte bund. Drys osten over og bag "tærten" midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Tips

Lun den inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %
Print