Poussiner med varm frugtsalat
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Poussiner med varm frugtsalat

Frugt spiller godt i den varme madlavning. Det ved vi godt i dag, men engang var den varme frugtsalat grænseoverskridende.

Antal portioner
  • 4 poussiner (ca. 1 12 kg)
  • 25 g smør
  • 2 12 dl hønsebouillon
  • 1 dl rødvin
  • 12 tsk herbes de Provence
  • 12 tsk groft salt

Sauce

  • 3 12 dl stegesky fra possinerne
  • 150 g Arla Buko® Naturel
  • evt. kulør

Varm frugtsalat

  • 200 g champignoner i kvarte
  • 1 12 spsk honning
  • 1 appelsin i små stykker
  • 400 g halve blå og grønne vindruer uden sten
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte aspargeskartofler

Skyl og rens poussinerne godt. Klip vingespidserne af. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde og brun poussinerne, først brystsiden og derefter de andre sider. Læg fuglene med brystet nedad i gryden og tilsæt bouillon, rødvin, herbes de Provence og salt. Lad poussinerne stege ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend dem og steg videre i ca. 15 min. – de skal være gennemstegte. Tag poussinerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.

Sauce

Bring atter stegeskyen i kog. Tilsæt flødeost, bring saucen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt evt. kulør og smag til. Si evt. saucen.

Varm frugtsalat

Kom champignonerne i en varm, tør pande og rist dem i ca. 5 min., til de er næsten tørre. Tilsæt honning og lad den smelte. Vend appelsinstykker og vindruer i, drys med salt og peber og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 34 %
  • Alkohol: 0 %

Pinot Noir Casablanca Valley, Chile

En oversøisk (ikke fra Europa) rødvin på pinot noir-druen vil være dejlig til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling