Hønsefrikassé med kørvel og ærter

Dejlig ret med hønsekød og grøntsager - smager af sol og sommer.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hønsefrikassé med kørvel og ærter

Dejlig ret med hønsekød og grøntsager - smager af sol og sommer.

Antal portioner
  • 1 høne eller 1 stor unghane (1600-1900 g)
  • 3 liter vand
  • 2 spsk groft salt
  • 1 renset porre
  • 1 renset gulerod
  • 4 kviste af frisk timian
  • 4 kviste af kruspersille
  • 1 laurbærblad
  • 1 pillet zittauerløg

Pynt

  • frisk kørvel

Hertil

  • 1 kg kogte kartofler eller 320 g løse ris, fx parboiled
  • 1 liter salat revet i grove stykker, fx lolo bianco salat

Fremgangsmåde:

Kom hønen i en stor gryde, dæk med vand og tilsæt salt. Bring i kog og skum (dvs. fjern alle urenheder der stiger til overfladen). Kom snittet porre, snittet gulerod, timian, persille, laurbærblad og løg i både ved og kog i 1-1½ time til kødet falder af benene. Tag hønen op og pluk kødet af benene og skindet. Si suppen og kom ¾ liter tilbage i gryden.

Kog blomkålsbuketterne i den siede suppe i ca. 5 min. og tag dem op med en hulske. Lav en smørbolle ved at gnide smør og mel sammen til en jævn klump. Rør smørbollen i suppen. Kom kødet i frikasséen og tilsæt blomkål, ærter og kørvel lige inden servering hvor der smages til. Frikasséen kan evt. lige rundes med lidt piskefløde. Server i dybe store tallerkener med kogte kartofler ved, drys med mere kørvel og server også en skål med blade af grøn salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %
Print