Kyllingebøffer med sprød ærtesalat
30 min

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.

Antal portioner
  • 500 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ dl hakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør

Ærtesalat

  • 300 g ærter - evt. friskbælgede
  • 6 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 1 agurk i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Persillegremolata

  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 240 g ristet groft flute

Fremgangsmåde:

Bland kødet med persille, chili og salt og form det til 4 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side - tjek at kødsaften er klar. Tag kyllingebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca. 2 min.

Ærtesalat

Vend ærter, forårsløg og agurk sammen med de øvrige ingredienser.

Persillegremolata

Vend persille, hvidløg og citronskal sammen.

Anret ærtesalaten på et fad og fordel hytteosten ovenpå. Drys med persillegremolata og server salaten sammen med de varme kyllingebøffer og ristet flute.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %
Print