Quesadilla med bønner - fyldte madpandekager

Herlig ret med tortillas, kidneybønner, salsa og smeltet ost. Du kan næsten fornemme duften af Mexico.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quesadilla med bønner - fyldte madpandekager

Herlig ret med tortillas, kidneybønner, salsa og smeltet ost. Du kan næsten fornemme duften af Mexico.

Antal portioner
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage
  • 8 tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 200 g medium salsa - krydret tomatsauce (ca. 2 dl)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 zittauerløg i halve, tynde ringe
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • 1¼ liter fintstrimlet icebergsalat

Fremgangsmåde:

Hæld bønnerne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af. Læg 4 af pandekagerne på hver sit stykke bagepapir (ca. 42 x 42 cm). Fordel halvdelen af salsaen, alle tomaterne, løget og bønnerne på pandekagerne. Drys med salt og peber og fordel til sidst osten. Læg de sidste 4 pandekager ovenpå og luk bagepapiret. Læg pakkerne på en bageplade - med lukningerne nedad. Bag de 4 quesadillas midt i ovnen.

Rør kvark, vand, salt og peber sammen og smag til.

Server de varme quesadillas sammen med kvark, salat og resten af salsaen.

Tips

De 4 quesadillas kan også bages en ad gangen i en mikrobølgeovn. Læg pandekagerne på tallerkener, dæk med film egnet til mikrobølgeovn. Bag dem ca. 2 min. ved fuld effekt (ca. 600 watt). I stedet for kidneybønner kan man bruge 225 g stegt kyllingebryst.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print