Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.
Sådan gør du
Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.
Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog (ca. ½ liter, eller tilsæt ekstra vand) og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.
Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Tips
Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.