Rillettes
60+ min

Rillettes

Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rillettes

Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

Antal portioner
  • 1¼ kg svinebove uden svær og ben
  • 150 g smør
  • 2 laurbærblade
  • 5 friske salvieblade
  • 2 hele nelliker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • stegesky fra kødet og evt. vand, ½ liter i alt
  • 1 spsk finthakkede friske salvieblade

Pynt

  • friske salvieblade
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 200 g sorte og grønne oliven
  • 100 g cornichoner
  • 360 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.

Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Tips

Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.

Drikkevarer

Øl og evt. snaps.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 55 %
Print