Rødbedesalat med ost og figenglace
60+ min

Rødbedesalat med ost og figenglace

Lun ret til efterårets og vinterens kolde aftener - serveres som hovedret med brød eller som tilbehør.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesalat med ost og figenglace

Lun ret til efterårets og vinterens kolde aftener - serveres som hovedret med brød eller som tilbehør.

Antal portioner
  • 8 små friske rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Figenglace

  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker
  • 100 g tørrede figner i grove tern
  • 1 uskrællet syrligt æble i små tern, fx royal gala
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g flutes

Fremgangsmåde:

Skyl rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 1 time eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i grove tern og lad dem køle lidt af.

Figenglace

Kog imens balsamico, sukker og figner ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min., eller til glacen begynder at tykne.

Hæld glacen over rødbeder, æbletern, salt og peber. Vend blandingen godt sammen og smag til.

Ved serveringen

Anret spinaten i et stort fad og drys med salt og peber. Fordel herpå rødbedeblanding og ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %
Print