Rødbedesuppe med purløg

En lækker suppe til sensommeren.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesuppe med purløg

En lækker suppe til sensommeren.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 rødbeder i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 4 kartofler i grove stykker
  • 1 porre i ringe
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 små hakkede fed hvidløgsfed
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • ½ liter vand
  • 1½ spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 1 dl klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder, gulerødder, kartofler, porrer, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt timian og blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring suppen i kog sammen med vand, eddike, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Hæld rødbedesuppen i en stor varm skål og server den sammen med fraiche og purløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7230 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 30 %
Print