Rødfisk med lun salat

Rødfisk med lun salat

30 min
Opskrift med rødfisk. Her steger vi en hel fisk....det er en flot ret, og rødfiske er fuld af smag og saftighed. Til fisken serverer vi kartoffelbåde og en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfisk-med-lun-salat/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

  • Tjek at rødfisken er helt renset for skæl, skær hovedet af og fjern rygfinnerne. Skyl og tør fisken og læg den på en plade med bagepapir.
  • Pensl skindet med smør og lav 3-4 snit i skindet. Drys med salt udvendigt og indvendigt og fyld fiskens bug med citronskiver.
  • Bag rødfisken øverst i ovnen.
Æble-peberrodsdressing
  • Vend forsigtigt creme fraiche, æble, peberrod og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.
Lun grønkålssalat
  • Riv grønkålen i mundrette stykker.
  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt grønkål, æbler og salt og svits i yderligere ca. 3 min.
  • Smag til og server den lune grønkålssalat sammen med stegt rødfisk, kartoffelbåde og æble-peberrodsdressing.

Du kan bruge rødfiskefilet uden skind, eller en anden fast hvid fisk - beregn ca. 500 g filet. Læg fiskefileterne på en plade med bagepapir. Pensl med smør, fordel citronskiverne og drys med salt. Bag filetstykkerne ved 250° - varmluft i 8-10 min., eller til fisken lige er gennembagt.

Energiindhold for hele retten:

10413 kJ / 2489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 48,6 % 11,8 g
Fedt: 29,1 % 3,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

1 Hel renset rødfisk med skind (ca. 1300 g)
10 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
1 Citron (usprøjtet) i skiver
Æble-peberrodsdressing
¼ liter Creme fraiche
1 Groftrevet rødt æble, fx jonagold (ca. 100 g)
3 spsk Fintrevet frisk peberrod
½ tsk Groft salt
Lun grønkålssalat
150 g Rensede grønkålsblade uden ribber
15 g Smør
2 Rødløg i halve tynde skiver (ca. 150 g)
2 Røde æbler i halve tynde skiver, fx jonagold (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Bagte kartoffelbåde