Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødgrød med mandler og vaniljesauce

Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 65 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 300 g frosne skovbær
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 25 g smuttede mandler

Pynt

  • grofthakkede mandler
  • friske bær, fx hindbær, blåbær eller ribs

Fremgangsmåde:

Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte – over en skål.

Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til. Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning. Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle –- nu må rødgrøden ikke koge. Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle. Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af. Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.

Tips

I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 37 %
Print