Røget sild med hvid og grøn dip

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget sild med hvid og grøn dip

Friskrøget sild direkte fra fiskehandlerens røgeri er en stor delikatesse. Her er den i kontrastfyldt selskab: Kold stærk dip af skyr med peberrod og varm blid dip af fine ærter.

Antal portioner

Kold hvid peberrodsdip

Varm grøn ærtedip

  • 5 røgede sild

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • 400 g dampet romanescokål, blomkål eller broccoli

Fremgangsmåde:

Peberrodsdip

: Vend skyr, peberrod, sukker og salt sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ærtedip

Bring løg og vand i kog i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Kom ærterne i gryden og lad dem tø op, uden låg. Blend ærter og løg sammen med skyr, salt og peber. Varm ærtedippen igennem og smag til.

Rens sildene for skind og ben og del fiskene i fileter.

Server den kolde hvide peberrodsdip og den varme grønne ærtedip til røget sild, romanescokål og ristet rugbrød.

Tips

Er der en rest tilovers, kan du lave en dejlig rugbrødsmad med sild og de 2 slags dip. Røget makrel er også godt!

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %
Print