Rosinbrød

Blødt franskbrød med fine grønne rosiner. Brødet smager også rigtig godt ristet.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosinbrød

Blødt franskbrød med fine grønne rosiner. Brødet smager også rigtig godt ristet.

32 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 200 g grønne rosiner
  • 4 dl vand

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kom rosiner og vand i en skål og lad det stå mens dejen hæver.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tryk dejen ud til en firkant ca. 35 x 35 cm. Hæld vandet fra rosinerne og tør dem. Fordel rosinerne i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen og form et brød ca. 35 cm langt. Sørg for at rosinerne er dækket af dej. Læg brødet - på sammenføjningen på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og klip lidt i overfladen. Bag brødet nederst i ovnen.

Server brødet sammen med din yndlings Klovborg ost til en kop te eller til en osteanretning. Prøv at servere brødet ristet!

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Lad brødet tø på køkkenbordet. Lun det inden serveringen, ca. 10 min. ved 200º.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %
Print