Rosinmuffins

Hurtig opskrift på fedtfattige rosinmuffins. De lækre muffins indeholder også cremet hytteost, hvilket giver ne dejlig smag og konsistens. Prøv dem sammen med skimmelost.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosinmuffins

Hurtig opskrift på fedtfattige rosinmuffins. De lækre muffins indeholder også cremet hytteost, hvilket giver ne dejlig smag og konsistens. Prøv dem sammen med skimmelost.

2 muffins pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

  • 225 g lyse og mørke rosiner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 150 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 575 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kom rosinerne i en skål. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen over rosinerne og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af ingredienserne og slå dejen godt sammen - dejen skal være blød. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i ca. 1 time. Slå dejen godt sammen og fordel halvdelen af dejen i en smurt metal muffinsform med 12 huller. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Gentag med resten af dejen.

Tips

Dejen kan også sættes som 24 boller på plader med bagepapir - eller laves til 4 flutes (a ca. 30 cm).

Rosinmuffins smager dejligt til fx blåskimmel ost.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 225°.

Tips

Lad muffins tø på køkkenbordet og lun dem inden serveringen - ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %
Print