Arla nu
Opskrifter
Opskrifter, viden og inspiration
Opskrifter
Råvarekalender
Arla®s Leksikon
Artikler
Indkøbsliste
Lav din egen madplan
Produkter
Vores brands
Alle brands
Arla®
Arla® 24
Arla A38®
Arla® ØKO
Arla® Protein
Arla Cultura®
Arla® JÖRĐ
Arla Karolines Køkken®
Arla® Klovborg
Arla® LactoFREE
Arla Protino®
Arla Unika®
Baby&Me® Organic
Cheasy®
Buko®
Matilde®
Riberhus®
Kærgården®
Yoggi®
Castello®
Lurpak®
Babymad
Fløde
Koldskål
Laktosefri
Morgenmad
Mælk
Ost
Smør- og smørbar
Yoghurt
Økologi
Nye produkter
Produkter A-Å
Omtanke
Om Arla
Arla
Opskrifter
Rouladebrød
Rouladebrød
60+ min
•
Kommentarer
Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.
Sådan gør du
Dej
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm.
Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld
Bland kakao og farin.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm).
Drys kakaofyldet på dejpladerne.
Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader.
Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter).
Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses.
Bag brødene nederst i ovnen i ca. ½ time ved 200°.
Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn.
Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.
Ved serveringen
Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18302 kJ / 4374 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1406 kJ / 336 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,9 g
Protein:
7,3 %
6 g
Kulhydrat:
54,5 %
45,1 g
Fedt:
38,2 %
14,5 g
Ingredienser
Dej
2 dl
Mælk
50 g
Gær
200 g
Blødt smør
2
Æg
2 spsk
Sukker
½ tsk
Groft salt
550 g
Hvedemel
Fyld
3 spsk
Kakaopulver
150 g
Brun farin (ca. 2½ dl)
Pensling
Sammenpisket æg
Andre gode forslag
60+ min
Snobrød
(551)
60+ min
Focaccia brød
(97)
20 min
Naanbrød
(80)
60+ min
Verdens bedste brød
(82)
60+ min
Surdejsbrød
(35)
60+ min
Surdej
(33)
Se mere
Omtanke
Andelsselskabet
Køb merchandise