Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø
45 min

Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rugbrødsmysli med kardemomme og chiafrø

Rugbrødet er spicet lidt op i morgenmadsdrysset - eksotisk kardemomme og lækker muscovadosukker.

Ca. 1 liter - 350 g

Antal portioner
  • 200 g mørkt rugbrød
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 25 g smør
  • 3 spsk chiafrø
  • 2 spsk mørk muscovadosukker
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 100 g all bran (ca. 3 dl)

Fremgangsmåde:

Skær rugbrødet i mindre stykker og kør det til groft smuldr i en foodprocessor sammen med hasselnødderne. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og læg smørret i mindre bunker på toppen sammen med chiafrø, sukker og knust kardemomme. Bag myslien midt i ovnen - til det er gyldent og sprødt - rør af og til. Tag pladen ud af ovnen og hæld branflakes herpå. Lad blandingen køle helt af og vend det godt sammen.

Tip

I stedet for kardemommekapsler - kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme eller kanel. Myslien smager dejligt sammen med tørrede abrikoser. Myslien kan holde sig i en uges tid, i en lukket emballage.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %
Print